opendeurdagen 2023

nationaal ontdekkingsweekend chemie & life sciences

Op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei zetten we de deuren open. Onder de vlag van het nationale ontdekkingssweekend voor de chemie en life sciences, nodigen we iedereen uit om de verbinding tussen de chemie en een duurzame toekomst te ontdekken.

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar chemie is meer aanwezig in onze dagelijkse omgeving dan je zou vermoeden. Denk daarbij aan de toepassingen die het leven thuis, in de tuin en onderweg makkelijker maken. Al eens gedacht hoe jouw rubber laarzen zouden aanvoelen zonder chemie? Of hoe lang je in een pot verf zou moeten roeren om een mooi egale samenstelling te krijgen? En zouden de vliegtuigen tijdens ijzige dagen op een veilige manier kunnen opstijgen?

Ook al is de chemie sector al jaren gekend als innovatief en vooruitstrevend, we staan voor één van de grootste uitdagingen om de switch naar een duurzamere economie te maken. Niet alleen producten moeten ecologischer worden, ook wordt ingezet op efficiëntere productie processen en hernieuwbare levenscycli.  

PROVIRON Opendeurdag 2023

Zaterdag 13 mei 
OOSTENDE

Op zaterdag 13 mei willen we je dan ook graag meenemen op deze trip, waar het heden en de toekomst samensmelten. ‘Plassendale chemie’ is de Oostendse industriezone voor chemische activiteiten. Op deze site werken 250 mensen waarvan 170 bij Proviron. Naast Proviron zijn op de site ook Evonik Silica Belgium, Ostend Basic Chemicals en waterbedrijf Farys gevestigd. Het installatiebedrijf Azteq staat in voor de werking van de zonnespiegel installatie. Met deze bedrijven op de site gaan we jullie tijdens onze opendeurdag tonen hoe wij helpen zorgen voor een duurzamere toekomst.

Oudenburgsestwg 100
8400 Oostende

duurtijd +/- 90 min

zaterdag 13 mei
13:30 – 16:00

Zondag 14 mei 
HEMIKSEM

Op zondag 14 mei willen we je dan ook graag meenemen op deze trip. Op de bedrijfsterreinen van Proviron word je meegenomen voor een bezoek aan verschillende installaties. We bezoeken o.a. de ‘remvloeistof recycling unit’ en de afdeling ‘luchtvaart ontijzingsmiddelen’. We gaan kijken naar de installatie voor ‘veevoerder supplementen’ die een alternatief vormen voor preventief antibiotica gebruik. En we duiken binnen in één van de grootste indoor kweekfaciliteiten voor microalgen.                                                                                                                                               .

G.Gilliotstraat 60
2620 Hemiksem

duurtijd +/- 60 min

zondagdag 14 mei
13:30 – 16:00

Our website makes use of cookies and similar techniques to ensure you get the best experience.
Via our cookie policy we like to inform you. Please click OK to continue.